Κτηματολόγιο: Σε πανελλαδική απεργία προχωρούν τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν από τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στο Κτηματολόγιο προκηρύσσοντας πανελλαδική απεργία.

Το Σωματείο Εργαζομένων (ΣΕΚΤ) ζητά:

  • Την άμεση κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων του φορέα, τόσο μέσω των διαδικασιών του ΑΣΕΠ όσο και μέσω των διαδικασιών της κινητικότητας.
  • Τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων απαρχαιωμένων συστημάτων πληροφορικής και δικτύων και την διατήρηση της οργανικής δομής του Ελληνικού Κτηματολογίου.
  • Την αναγνώριση των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων και την αναγνώριση της προϋπηρεσίας του συνόλου των υπαλλήλων για κάθε νόμιμη χρήση και την ένταξη των υπαλλήλων σε ειδικό μισθολόγιο.
  • Τη χορήγηση του κινήτρου απόδοσης οριζόντια σε όλο το προσωπικό του φορέα και για το 2023.
  • Την ισότιμη αντιμετώπιση των αναπληρωτών προϊσταμένων με τους προϊσταμένους του φορέα.
  • Την κατάργηση της παραγράφου 2 του άρθρου 38 του Νόμου 5046/23, που αφορά τον περιορισμό δικαιωμάτων του προσωπικού (συμμετοχή στις διαδικασίες της κινητικότητας).

Οπως αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Αντιδρούμε στην απαξίωση του έμπειρου προσωπικού του, στην αδικαιολόγητη ανάθεση υπηρεσιών και εργασιών σε εξωτερικούς φορείς με τη διαδικασία του outsourcing, στην υπονόμευση του ρόλου των κτηματολογικών γραφείων και των υποκαταστημάτων του φορέα».

Το ΣΕΚΤ επισημαίνει ακόμη ότι το Ελληνικό Κτηματολόγιο σήμερα βρίσκεται σε μια μεταβατική περίοδο, αφού καλείται να διαχειριστεί παράλληλα την ολοκλήρωση της κτηματογράφησης όλης της χώρας, την απορρόφηση όλων των υπό κατάργηση υποθηκοφυλακείων της χώρας και παράλληλα να παράσχει αξιόπιστες υπηρεσίες προς τους συναλλασσόμενους. Καλεί δε «την πολιτική ηγεσία να στρέψει το βλέμμα της στα σοβαρά ζητήματα του προσωπικού του Ελληνικού Κτηματολογίου και της υπηρεσίας, ώστε όλοι μαζί να αποδώσουμε στην ελληνική κοινωνία υπηρεσίες άξιες ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού κράτους, με σεβασμό στον συναλλασσόμενο και την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί